Patiënt ervaringen

"Onze dochter kreeg onlangs een 'princessenvulling'.. Ze onderging de behandeling heel rustig en was maar wat trots...

Lees meer

Historie

Tandarts F.W.J. Zwijnen nam in 1982 de tandartsenpraktijk van tandarts Witkop in Rijssen over. In 1987 verhuisde de praktijk naar het adres aan de Roelf Bosmastraat...

Lees meer

Goede doelen

Poetslessen in Nicaragua ... Dit doen wij door poetslessen te geven en tandenborstels met tandpasta uit te delen in de afgelegen dorpen van de provincie Rio San Juan ...

Lees meer

Werken bij Laboesjkiri

Wij zijn op zoek naar jou!  Preventie-assistentente ervaring is een pré!

Lees meer

Flexibele openingstijden
's Ochtends vroeg of 's avonds naar de tandarts?
Onze praktijk is geopend van 07.30 uur tot 20.00 uur*

Goede doelen

Tandartsenpraktijk Laboesjkiri ondersteunt vanuit Rijssen een aantal goede doelen. Een voorbeeld:

Poetslessen in Nicaragua

Nicaragua is het grootste land in Centraal Amerika. Het ligt tussen Honduras (in het noorden) en Costa Rica (in het zuiden). Aardbevingen en zware weersomstandigheden brengen dit land jaarlijks veel schade toe.

In het zuiden ligt de provincie Rio San Juan. Het is een zeer dun bevolkt gebied, geïsoleerd van de buitenwereld. Er is amper elektriciteit of stromend water. De bevolking leeft van kleinschalige veeteelt. Er is nauwelijks onderwijs. Kinderen zijn genoodzaakt hun ouders te helpen op de boerderij. Door het grote gebrek aan scholing lukt het ze vaak niet een beter bestaan op te bouwen. De bevolking verkeert daardoor in een vicieuze cirkel.

In dit gebied zijn geen medische voorzieningen. De mensen zijn vooral op zichzelf aangewezen. Van tandheelkundige zorg is geen sprake. Daarnaast weten mensen niet hoe ze hun gebit moeten verzorgen en zien hier het belang niet van in. Kinderen hebben heel slechte gebitten. Als ze een jaar of 15 zijn missen ze vaak al enkele kiezen.

Wij, als tandartsen  en assistenten vinden het belangrijk om vooral de kinderen aan te leren hoe ze hun gebit kunnen verzorgen. Dit doen wij door poetslessen te geven en tandenborstels met tandpasta uit te delen in de afgelegen dorpen van de provincie Rio San Juan. Kinderen vinden de poetslessen erg leuk en interessant. We hopen dat tandenpoetsen een gewoonte gaat worden en de kinderen daardoor kunnen genieten van een gezonder gebit.

Meer weten over dit project? Neem gerust contact op met Laboesjkiri.

Hoe u ons kunt bereiken

Roelf Bosmastraat 39a
7462 MZ Rijssen

T (0548) 51 22 60
E receptie@laboesjkiri.nl

meer contactgegevens